Vi vet ju att det tyvärr är ganska vanligt att många inom vår bransch får gå i pension i förtid på grund av stora belastningar på kroppen under arbetslivet. Speciellt de sista åren innan pensionen, mellan 60-64 år är antalet sjukskriva allra störst. Mycket är på grund av att kroppen är så sliten att man inte klarar av att fortsätta med de arbetsuppgifter man har hållit på med innan.

Mycket framsteg har gjorts från maskinleverantörer och tillverkare när det kommer till att skapa mer effektiva och ergonomiska maskiner inom byggbranschen, men mycket mer kan  göras.

Ett företag som är väldigt framstående inom detta är SmartLift, som är ett dansk företag som tillverkar fönsterrobotar. Ni som har hyrt av oss vet säkerligen om dessa maskiner och fördelarna med dem.

Detta året har de kommit med en framstående nyhet, och det är en portabel fönstermaskin för inomhusbruk.
Den  är så liten att man inte ens behöver släp till den utan får plats om man har en skåpbil eller pickup.
För den som arbetar mycket med fönstermontering inomhus så är denna maskinen rena drömmen. Då den styrs med joystick kräver den knappt någon fysisk ansträngning överhuvudtaget när du monterar rutan.

Den har en lyftkapacitet på 208 kg vilket räcker för de flesta fönsterrutorna som monteras inomhus. Eftersom den är så liten och smal så kommer du även åt i riktigt trånga utrymmen där du innan fått bära in fönster med egen handkraft.

En dröm för alla som monterar fönster.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *